انتظارت و نیازهای ذینفعان_آکادمی تدبیرافزا
ماتریس جامع انتظارت و نیازهای ذینفعان (نمونه تکمیل شده) قیمت اصلی: تومان ۱۲۵.۰۰۰ بود.قیمت فعلی: تومان ۱۰۰.۰۰۰.
بازگشت به محصولات
روش اجرایی ارزیابی تأمین کنندگان
روش اجرایی ارزیابی تأمین کنندگان قیمت اصلی: تومان ۱۲۵.۰۰۰ بود.قیمت فعلی: تومان ۱۰۰.۰۰۰.
گوشی را به حالت افقی بچرخون-آکادمی تدبیرافزا

آیین نامه معاملات شرکت

دانلود نمونه مستندات

(روش اجرایی، دستورالعمل، شرح شغل، شناسنامه فرآیند)

نظامنامه

نمونه مستندات

مستر لیست

2 افرادی که اکنون این محصول را تماشا می کنند!
55 اقلام فروخته شده در 12 ماه
پکیج شگفت انگیز مشاور مدیر25k

پیشنهاد شگفت انگیز (کلیک کنید)

ملاحظات

قابلیت ویرایش مستندات آکادمی تدبیر افزا.svg

تضمین کیفیت محتوی و استاندارد مستندات

تضمین استرداد وجه.svg

پرداخت امن با کارتهای شتاب-در بستر شاپرک

آیکن تماس

پشتیبانی دائمی 24 ساعته 7 روز هفته

دسترسی راحت و دائمی به مستندات در حساب کاربری

دسترسی راحت و دائمی به مستندات در حساب کاربری

ایمیل مستندات آکادمی تدبیر افزا.svg

تضمین استرداد کل وجه پرداختی در صورت نارضایتی

قیمت اصلی: تومان ۱۲۵.۰۰۰ بود.قیمت فعلی: تومان ۱۰۰.۰۰۰.

مستندات جامع
استقرار استانداردهای مدیریت

ISO IATF 16949:2016

سیستم مدیریت کیفیت خودرو

ISO IMS

استاندارد سیستم مدیریت یکپارچه

ISO 9001:2015

استاندارد سیستم مدیریت کیفیت

ISO 14001:2015

استاندارد مدیریت زیست محیطی

ISO 17020:2012

استاندارد تأیید صلاحیت بازرسی

ISO 17025:2017

مدیریت آزمایشگاه های کالیبراسیون

ISO 22000:2018

مدیریت ایمنی و بهداشت غذایی

ISO 45001:2018

مدیریت زیست محیطی

ISO 50001:2018

استاندارد مدیریت انرژی

ISO 10002:2018

استاندارد مدیریت شکایات

ISO 10004:2018

مدیریت رضایتمندی مشتری

ISO 10015:2019

مدیریت اثربخش آموزش

مستندات جامع
ساماندهی فرآیندهای مدیریتی و اجرایی

مستندات استانداردهای مدیریتی
به تفکیک

فرم های موردنیاز واحدهای سازمانی

tadbirafza-favicon

آکادمی تدبیرافزا
عنوان سند:

آیین نامه معاملات شرکت

آیین نامه معاملات شرکت

فصل اول آیین نامه معاملات- کلیات :

 

            ماده 1- منظور از شرکت در آیین نامه معاملات، شرکت ……. ثبت شده به شماره …….. در ………………………………………………. می باشد.

 

                ماده 2- مقررات این آیین نامه کلیه معاملات شرکت به استثناء مواردی که مشمول عملیات سرمایه گذاری، معاملات از طریق سازمان بورس اوراق بهادار، مقررات استخدامی و همچنین فروش خدمات (کالا) موضوع فعالیت شرکت باشد را شامل خواهد شد.

 

                ماده 3- کلیه معاملات شرکت بایستی حسب مورداستعلام بهاء مناقصه یا مزایده و با برنامه ریزی صحیح ، به موقع و با هماهنگی لازم انجام گرفته و مراقبت شود که خریدها با مقادیر مناسب اقتصادی و با توجه به امکانات مالی شرکت بنحوی انجام گیرد که ضمن پیشبرد اهداف در بردارنده ذخایر احتیاطی کافی و درعین حال مانع از تورم موجودی و رکود سرمایه گردد.

 

                ماده 4- بایستی مراقبت شود کلیه معاملاتی که حسب مقررات و شرایط این آیین نامه توسط مراجع مربوط صورت می گیرد از منابع اصلی تولیدکنندگان و یا با نمایندگان بلافصل آنها و یا با بهترین شرایط ممکن صورت پذیرد.

 

                تبصره 1: در مواردی که در این آیین نامه جهت خریدهای ضروری روزانه یا اضطراری روشهای دیگری پیش بینی شده باشد یا اینکه حسب ضرورت بر اساس گزارش کمیسیون معاملات و تأیید هیأت مدیره ترک این تشریفات مورد نظر باشد به روشی که توسط هیأت مدیره تعیین خواهد شد معاملات مزبور انجام می شود.

 

آیین نامه معاملات2-آکادمی تدبیرافزا-tadbirafza.com

آیین نامه معاملات2-آکادمی تدبیرافزا-tadbirafza.com

 

فصل دوم آیین نامه معاملات- طبقه بندی معاملات:

 

                ماده 5- نصاب معاملات، حدود آن، مرجع تأیید کننده درخواست معامله بشرح زیر می باشد: 

                معاملات خرید شرکت از نظر نوع و مبلغ به طبقات زیر تقسیم می گردند در مورد خریدهای ارزی ملاک احتساب حدود طبقات، اعداد ریالی زیر و نرخ تسعیر ارز مربوط در تاریخ معامله می باشد.

 

               الف- خریدهای جزئی: خریدهایی است که مبلغ آن از 000/000/20 ریال تجاوز نکند و درخواست خرید توسط مدیران واحدهای درخواست کننده تأیید شود.

 

                ب- خریدهای متوسط: خریدهایی است که مبلغ آن از 000/000/100 ریال بیشترواز 000/000/500ریال تجاوز نکند و درخواست واحدهای مربوطه پس از تأیید معاونت مربوطه صادر گردد.

 

                ج- خریدهای عمده: خریدهایی است که مبلغ آن از 000/000/500 ریال بیشترواز 000/000/1500 ريال تجاوز نکند و درخواست واحدهای مربوطه پس از تأیید معاونت مربوطه صادر گردد.

 

                د- خریدهای کلان: خریدهایی است که مبلغ آن از 000/000/1500 ریال بیشتر باشد و درخواست واحدهای مربوطه پس از تأیید معاونت مربوطه صادر گردد.

 

                تبصره 2- مبنای نصاب در خریدهای جزئی و متوسط مبلغ مورد معامله بوده و برای خریدهای عمده و کلان مبلغ برآوردی می باشد.

 

                تبصره 3- تجزیه یک نوع معامله یا خرید به اجزای کوچکتر و درخواست متنوع به ترتیبی که معاملات را از طبقه ای به طبقه پایین تر تنزل دهد به هر دلیل و عنوانی ممنوع می باشد.

 

فصل سوم آیین نامه معاملات- روشهای انجام معاملات خرید:

 

                ماده 6- معاملات جزئی: در مورد معاملات جزئی مأمور خرید مکلف است، پس از تحقیق کامل درباره قیمت جنس و یا اجرت کار، معامله را با رعایت صرفه و صلاح شرکت، با حداقل قیمت و با مسئولیت خود به انجام رسانده و صورتحساب آنرا که حاوی نشانی دقیق و کامل فروشنده است، دریافت دارد. ضمناً مأمور خرید بایستی، ذیل سند هزینه را امضاء نماید و پس از اخذ تأیید مدیر بازرگانی برای اقدام بعدی به امور مالی ارسال نماید.

 

                ماده 7- معاملات متوسط: در مورد معاملات متوسط، مأمور خرید می بایستی از هر یک از فروشندگان کالا و یا انجام دهندگان خدمات که تعداد آنها نباید از سه نفر کمتر باشد، بر روی پیش فاکتور جداگانه همزمان با شرایط یکسان، کتباً استعلام شود. استعلام شوندگان بایستی در پیش فاکتور صادره نوع کالا یا خدمات مورد معامله، مقدار و مشخصات آن را به وضوح قید نمایند و مدت اعتبار بهای اعلام شده را متذکر گردیده و ضمن درج نشانی کامل و قید تاریخ، مهر و امضاء نمایند.

لیست مقایسه قیمتها با ذکر شرایط  فروش ، به شکل گزارشی توسط مأمور خرید تنظیم گردیده و همراه با استعلام ها (حتی الامکان با نمونه جنس) برای تأیید مدیر بازرگانی و تصویب یکی از معاونتهای شرکت گزارش می گردد. انجام معامله پس از کسب این تصویبیه توسط مأمور خرید مربوطه و طبق شرایط تأیید شده صورت خواهد گرفت.

 

                تبصره 4: در مواردی که فروشنده و یا انجام دهنده خدمات کمتر از 3 نفر، یا کالا و خدمات مورد درخواست انحصاری باشد ( بدین معنی که با مشخصات فنی موردنظر تنها تولید و عرضه کننده کالا و خدمات باشد) مأمور خرید باید، مراتب را قید و امضاء نموده و جهت تصمیم گیری به مدیر امور بازرگانی شرکت اعلام دارد. مدیر امور بازرگانی می بایست با توجه به صرفه و صلاح و رعایت ضوابط این آیین نامه بر حسب مورد، پس از کسب مجوز از یکی از معاونت های شرکت اقدام لازم جهت خرید مبذول نماید.

 

                ماده 8- معاملات عمده: در مورد معاملات عمده مشابه معاملات متوسط و از طریق مناقصه محدود با استعلام بهاء اقدام می گردد، با این تفاوت که مراتب در پاکت دربسته و روی فرم استعلام بهاء متحدالشکل و همزمان اخذ و در کمیسیون معاملات شرکت بازگشایی و برنده مناقصه یا استعلام توسط کمیسیون معاملات تعیین می گردد.

 

                ماده 9- معاملات کلان: در مورد معاملات کلان پس از تکمیل و اخذ درخواست خرید و تهیه مشخصات فنی کامل خرید کالا یا خدمات با نظر مدیریت عامل مناقصه عام گذارده می شود.مراتب اخذ پاکات مناقصه در موعد مقرر(زمان مناقصه) دریافت و در کمیسیون معاملات طرح و جهت تصویب نهایی به هیأت مدیره گزارش می گردد.

 

                تبصره 5: در خصوص مواردی که بدلیل محدودیت زمان یا منابع تأمین کالا و خدمات واحد بازرگانی دچار مشکل باشد مراتب به هیأت مدیره گزارش و  پس از تصویب هیأت مدیره نسبت به برگزاری مناقصه محدود  اقدام می گردد.

آیین نامه معاملات1-آکادمی تدبیرافزا-tadbirafza.com

آیین نامه معاملات1-آکادمی تدبیرافزا-tadbirafza.com

فصل چهارم آیین نامه معاملات- کمیسیون معاملات: 

 

                ماده 10- اعضای کمیسیون معاملات: وفق آیین نامه معاملات، کمیسیون معاملات شرکت که جهت انجام وظایف مقرر در این آیین نامه پیش بینی شده متشکل از یک نفر از اعضای هیأت مدیره، معاونت و یا مدیریت قسمتهای مالی و بازرگانی می باشد. دبیرخانه این کمیسیون در مدیریت بازرگانی است و مدیر بازرگانی دبیر جلسات کمیسیون معاملات خواهد بود.

 

                تبصره 6: حضور مدیران بخشهای درخواست کننده در صورتیکه دبیر کمیسیون معاملات تشخیص دهد، در جلسه امکانپذیر خواهد بود.

 

ماده 11- مقررات مربوط به کمیسیون معاملات:

                1-11- کمیسیون معاملات مرجع رسیدگی، بررسی و اتخاذ تصمیم کارشناسی در خصوص نحوه و شرایط  انجام  معاملات  عمده  و کلان در چارچوب این آیین نامه و رعایت صرفه و صلاح شرکت می باشد.

 

                2-11- دبیر کمیسیون معاملات مسئولیت هماهنگی و انجام کلیه موارد اجرایی کمیسیون را بعهده دارد.

 

                3-11- کلیه سوابق مربوط به معاملاتی که از طریق کمیسیون معاملات انجام می گیرد، بایستی قبل از  تشکیل جلسه، توسط دبیر کمیسیون مزبور تهیه و به جلسه ارائه شود.

 

                4-11- دبیر کمیسیون معاملات موظف است، دستور جلسات را قبل از تشکیل جلسات در اختیار اعضاء کمیسیون قرارداده و اطلاعاتی که توسط اعضاء کمیسیون درخواست می گردد را تهیه و در اختیار آنها قرار دهد.

 

                5-11- جلسات کمیسیون معاملات، با حضور حداقل 3/2 اعضاء کمیسیون رسمیت یافته و اتخاذ تصمیم  خواهد نمود. در هر حال موافقت 3/2 اعضاء کمیسیون جهت تأیید و انجام معامله ضروری می باشد.

 

                6-11- تصمیمات کمیسیون معاملات، طی صورتجلسه ای تنظیم و به تصویب اعضاء کمیسیون معاملات خواهد رسید و جهت اجرا به مراجع صلاحیتدار شرکت ( حسب مورد) اعلام خواهد شد.

 

                7-11- در صورتیکه تصمیمات کمیسیون معاملات با اکثریت آراء اتخاذ بشود، نظرات عضوی که در اقلیت قرار می گیرد، به عنوان مخالف در ذیل صورتجلسه با ذکر دلیل درج و امضاء می گردد.

 

                8-11- در صورت ضرورت و تشخیص کمیسیون معاملات، مدیران واحدهای درخواست کننده کالا و خدمات بایستی در کمیسیون حضور یافته  و در مورد موضوع معامله و ضرورت انجام آن توضیح لازم را ارائه نمایند.

      

                9-11- کمیسیون معاملات مکلف است، تصمیم اتخاذ شده خود را با توجه به نحو و خصوصیات معامله، حداکثر ظرف مدت هفت روز کاری، جهت اجرا به مراجع صلاحیت دار شرکت (حسب مورد) اعلام نمایند.

 

                10-11- در مورد معاملاتی که اخذ تصمیم در مدت هفت روز کاری طبف بند فوق و بنا به عللی میسر نگردد، کمیسیون معاملات، موضوع را با ذکر دلیل گزارش خواهد نمود، سپس مرجع مربوطه با توجه به موارد مندرج در گزارش دریافتی، نسبت به ارائه اطلاعات و پاسخگویی موارد مطروحه یا تعیین نحوه و روش انجام معامله (حسب مورد) کمیسیون معاملات را مطلع خواهد نمود.

                11-11- تشکیل جلسات کمیسیون معاملات هر 15 روز یکبار خواهد بود که در صورت نیاز برای خریدهای اضطراری، بنا به پیشنهاد دبیر کمیسیون، جلسه فوق العاده تشکیل خواهد شد.

 

                تبصره 7: در خصوص موارد و ضرورتهای آنی و فوری، دبیر کمیسیون می تواند نسبت به اخذ نظر اعضای کمیسیون بصورت دست گردان اقدام نماید.

 

 

فصل پنجم آیین نامه معاملات- مناقصه:

 

                ماده 12- تعریف مناقصه: مناقصه عبارت است از خرید کالا ویا انجام خدمات با کیفیت مطلوب و معین از آن دسته از عرضه کنندگان و یا فروشندگان واجد صلاحیت های لازم که آمادگی عرضه یا فروش کالا و یا خدمات را با نازلترین قیمت در شرایط رقابتی دارند.

مناقصه در این آیین نامه به دو صورت انجام خواهد شد:

                 الف- مناقصه عمومی

                   ب- مناقصه محدود

 

                ماده 13- مناقصه عمومی: وفق آیین نامه معاملات در مواردی که طبق تشخیص کمیسیون معاملات ضرورت دارد که معامله از طریق مناقصه عمومی انجام گیرد، لازم است تمهیداتی به شرح زیر به عنوان مناقصه صورت گیرد:

                1-13- درج آگهی مناقصه به اقتضای اهمیت مناقصه و بنا به تشخیص کمیسیون معاملات از یک تا سه نوبت در روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی های شرکت در آن درج می گردد.

                2-13- هرگاه موضوع مناقصه مربوط به انجام معاملات خارج از کشور باشد، به تشخیص کمیسیون معاملات، ضمن درج آگهی در داخل کشور، آگهی های لازم در جراید مربوط در ممالک خارج از کشور و یا در شبکه جهانی اطلاعات نیز درج خواهد شد.

                3-13- در صورت صلاحدید و نیز رعایت صرفه و صلاح شرکت، یک نسخه از آگهی جهت فروشندگان کالا و یا انجام دهندگان کار که دارای صلاحیت لازم باشند، ارسال خواهد شد.

                4-13- نوع و مقدار کالا یا خدمات با ذکر کمشخصات باید درآگهی مربوطه درج گردد. چنانچه بدلیل حجم بالای اطلاعات این امکان میسّر نباشد نام عمومی کالا یا خدمات مورد نظر بایستی قید گردیده و مشخصات کامل در اسناد مناقصه ارائه شود.

                5-13- مدت و محل ونحوه تحویل کالا یا انجام خدمات در اسناد مناقصه بایستی مشخص گردد.

                6-13- مهلت قبول پیشنهادات واصله با توجه به نوع، میزان و اهمیت معامله و اینکه پیشنهاد از داخل و خارج از کشور باشد، باید کافی بوده و بهرحال این مهلت از تاریخ انتشار اولین آگهی نباید در داخل کشور کمتر از 7 روز و در خارج کشور کمتر از یک ماه باشد.

                7-13- لازم است در اسناد مناقصه قید شود که پیشنهاد دهنده ملزم است 5% مبلغ پیشنهادی خود را به عنوان سپرده شرکت در مناقصه به شکل ضمانت نامه یا چک بانکی بهمراه پیشنهاد قیمت خود ارائه نماید. در صورتیکه مبلغ پیشنهادی قابل برآورد نباشد، شرکت نسبت به تعیین مبلغ ضمانت در اسناد مناقصه اقدام خواهد نمود.

                8-13- در اسناد مناقصه باید قید شود که شرکت در قبول و یا رد هر یک و یا تمام پیشنهادهای واصله بدون آنکه محتاج به ذکر دلیل باشد مختار است.

                9-13- در اسناد مناقصه باید قید شود که به پیشنهادهای مشروط و مبهم و پیشنهادهایی که با شرایط مندرج در آگهی اختلاف داشته و یا بعد از مهلت مقرر در آگهی واصل گردد، ترتیب اثر داده نخواهد شد.

                10-13- روز و ساعت قبول پیشنهادها باید در اسناد مناقصه درج شود.

                11-13- کمیسیون معاملات بنا بر اهمیت معامله، حداکثر مهلتی که برای بررسی و انتخاب بهترین پیشنهادها و اغلام نتیجه لازم تشخیص می دهد را در شرایط مناقصه قید خواهد نمود.

                12-13- در صورتیکه اعلام شرایط معامله در روزنامه کثیرالانتشار همراه با آگهی مناقصه، با رعایت مراتب فوق و به دلیل بالا بودن میزان هزینه آن میسر واقع نگردد، لازم است در آگهی مناقصه قید شود که کلیه شرایط معامله در دفتر شرکت موجود بوده و پیشنهاد دهندگان می توانند پس از اطلاع از شرایط معامله نسبت به تکمیل فرم پیشنهادی خود، اقدام لازم را معمول نمایند.

                13-13- شرایط و مشخصات مندرج در مناقصه بایستی حتی المقدور به گونه ای باشد تا متقاضیان بیشتری قادر به شرکت درمناقصه باشند. منظور داشتن امتیازاتی برای برنده مناقصه خارج از آنچه که قبلاً در آگهی و مشخصات پیش بینی شده، ممنوع است.

                14-13- چنانچه پس از انتشار آگهی مناقصه و یا ارسال دعوت نامه، پیشنهادی در مهلت مقرر دریافت نگردید و یا اینکه پیشنهادات رسیده از سه فقره کمتر و یا ضمیمه های ارسالی ناقص و پاسخگوی انجام معامله نباشد، در اینصورت معامله با روشی که کمیسیون معاملات حسب مورد تعیین خواهد نمود، برگزار خواهد شد.

                15-13- کلیه پیشنهادات بایستی در دو پاکت ( الف و ب) لاک و مهر و موم شده که یکی حاوی مشخصات فنی، شرایط، شرایط عمومی و سایر اسناد و مدارک لازم (پاکت الف) و دیگری حاوی قیمت پیشنهادی و سپرده شرکت در مناقصه باشد (پاکت ب) تهیه و ارسال گردد.

                16-13- در راستای بررسی پیشنهادهای واصله، ابتدا پاکتهای “الف” متعلق به کلیه پیشنهاد دهندگان که مربوط به اسناد و مدارک مناقصه می باشد باز و پس از حصول اطمینان از صحت مدارک و قبول مشخصات وشرایط مناقصه از سوی آنان، و حائز شرایط مناقصه بودن پیشنهاد دهندگان نسبت به ثبت مشخصات شرکت کنندگان در صورتجلسه کمیسیون معاملات و سپس بازنمودن پاکتهای “ب” که متعلق به اعلام قیمت و تضمین های مقرر می باشد، اقدام خواهد شد. از پیشنهاد دهندگانی که بر اساس پاکات “الف” واجد شرایط مناقصه نمی باشند، لیست مجزایی تهیه خواهد شد تا پس از خاتمه مراحل مناقصه و تأیید کمیسیون معاملات پاکت های “ب” مربوط، عیناً  به آنها مسترد و رسید دریافت گردد.

                 17-13- ملاک تعیین برنده برای کلیه معاملات عمده و کلان، رعایت شرایط اعلام شده توسط شرکت کنندگان، کیفیت مورد نظر در خصوص کالا و خدمات و قیمت های حداقل خواهد بود. در صورت عدم تحقق و برآورد هر یک از شرایط مورد نظر تصمیم نهایی بر اساس پیشنهاد کمیسیون معاملات توسط مرجع مربوط اعم از مدیرعامل یا هیأت مدیره اتخاذ خواهد شد.

                 18-13- در خصوص معاملات کلان، پس از تأیید پیشنهاد کمیسیون معاملات توسط مدیرعامل یا هیأت مدیره، باستثنای سه نفر اول مناقصه، سپرده باقی شرکت کنندگان بلافاصله مسترد خواهد شد.

                 19-13- تصمیمات اتخاذ شده در مورد برنده مناقصه بایستی بلافاصله توسط کمیسیون معاملات به واحد مربوط ابلاغ گردد، مدیریت بازرگانی مکلف است، نتیجه مناقصه را به برنده اعلام و بدون تأخیر به انجام معامله و در صورت لزوم به انعقاد قرارداد، اقدام نماید.

                20-13- چنانچه برنده مناقصه، ظرف 10 روز کاری، پس از ابلاغ کتبی، جهت انجام معامله یا انعقاد قرارداد حاضر نشود، شرکت مجاز به ضبط سپرده برنده موضوع بند ” 7-13″ این آیین نامه خواهد بود.

                21-13- قبل از انجام معامله و یا امضاء قرارداد توسط برنده مناقصه ( نفر اول) سپرده نفر دوم و سوم مناقصه مسترد نخواهد گردید تا به محض آنکه برنده مناقصه از انجام معامله یا انعقاد قرارداد خودداری نماید شرکت قادر به انجام معامله و یا عقد قرارداد با نفر بعدی باشد. بدیهی است چنانچه نفر دوم پس از ابلاغ کتبی و انقضای مهلت مقرر حاضر به انجام معامله و یا عقد قرارداد نباشد، سپرده او نیز به نفع شرکت ضبط خواهد شد و انجام معامله با نفر سوم بلامانع خواهد بود. در صورت استنکاف وی ضبط سپرده ایشان و تجدید مناقصه الزام آور می باشد.

                22-13- در معاملاتی که ضمانت نامه از بانکها مؤسسات اعتباری خارج از کشور صادر شده باشد، اعتبار مؤسسه خارجی و نمونه ضمانت نامه مربوط بایستی قبلاً مورد تأیید بانک مرکزی جمهوری ایران (یا یکی از بانکهای داخلی ) واقع شود.

                23-13- در مورد کارهای ساختمانی، تأسیساتی، حمل و نقل، خرید و نصب ماشین آلات، انتقال دانش فنی و نظایر آن، پس از تصویب کمیسیون معاملات با توجه به پیشنهاد ارائه شده در مناقصه و موافقت هیأت مدیره (جهت معاملات کلان)، سایر موارد مربوط به تضمین اجرای تعهدات و حسن انجام کار منوط به مفاد قرارداد تنظیمی فیمابین خواهد بود.

              ماده 14- مناقصه محدود: چنانچه شرکت در راستای انجام معامله و یا خرید خدمت در معاملات عمده یا کلان ضرورت را بر انجام مناقصه محدود بداند، در این صورت پیشنهاد واحد مربوطه همراه با اظهار نظر کمیسیون معاملات حسب مورد به مدیرعامل یا هیأت مدیره گزارش و پس از تصویب موضوع، مراتب به اشخاص یا شرکتهایی که صلاحیت انجام معامله یا خرید خدمت را دارا می باشند، ابلاغ و از آنها درخواست ارسال پیشنهاد قیمت خواهد شد.

به نحوی که بعد از دریافت پاسخهای مربوط کمیسیون معاملات بررسیهای لازم طبق شرایط مناقصه را معمول و گزارش نهایی را جهت تصویب شرایط معامله و طرف پیشنهاد دهنده حسب مورد به مدیرعامل یا هیأت مدیره خواهد داد. مراحل بعدی انجام معامله عیناً مشابه مقررات مناقصه عمومی خواهد بود.

 

فصل ششم آیین نامه معاملات-فروش:

 

             ماده 15- تعریف فروش: فروش وفق آیین نامه معاملات عبارت است از واگذاری آن دسته از داراییهای شرکت که مازاد بوده یا اسقاطی، ضایعاتی و از حیض انتفاع خارج شده و قابل استفاده در شرکت نباشد، خواهد بود.

فروش به دو طریق زیر صورت می گیرد:

                الف- مزایده محدود

                ب- مزایده عمومی

             ماده 16- مزایده محدود: به منظور تسریع در انجام فروش در خصوص آن دسته از اجناس مازاد، اسقاطی و یا ضایعاتی و نیز سایر مواردی که از نظر کمی و کیفی قابل استفاده و مصرف برای شرکت نبوده و حجم قابل توجهی را نیز از نظر مبلغ تشکیل نمی دهند، از روش مزایده محدود اقدام خواهد شد.

انجام مزایده محدود بر اساس تشخیص کمیسیون معاملات و تا سقف 000/000/150 (یکصد و پنجاه میلیون) ريال مجاز خواهد بود که طی آن قیمت پایه اجناس و اموال توسط کمیسیون مزبور تعیین و با توجه به قیمت پایه و قیمتهای پیشنهادی واصله و ضمن رعایت صرفه و صلاح شرکت، مناسبترین انتخاب و پس از تأیید واگذاری توسط مدیرعامل مراتب اقدامات لازم انجام خواهد شد.

             ماده 17- مزایده عمومی: کلیه  اجناس  و اموال  مازاد  یا  فرسوده  و ضایعاتی  که  مبلغ  آنها بیش از  000/000/150 (یکصد و پنجاه میلیون) ریال باشد، لازم است مراحل فروش آن به صورت مزایده عمومی و بشرح زیر صورت گیرد:

 

  • ابتدا مراتب در کمیسیون معاملات بررسی و طی آن نحوه و میزان  قیمت  پایه در کمیسیون فوق با هماهنگی کمیته های تخصصی و کارشناسان رسمی تعیین و جهت تصویب به مدیرعامل  تا 150 میلیون (یکصد و پنجاه میلیون) ریال  و هیأت مدیره  برای بیش از 150 میلیون (یکصد و پنجاه میلیون) ریال  گزارش خواهد شد.

 

  • آگهی مزایده به تشخیص کمیسیون معاملات از یک تا سه نوبت به اقتضای اهمیت معامله، در روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی های شرکت در آن درج می گردد، منتشر خواهد شد. در این آگهی لازم است ، نکات زیر مدنظر قرارگیرد.

                1-2- مقدار و میزان کالا و یا اجناس مورد مزایده از لحاظ کمی و کیفی با ذکر مشخصات.

                2-2- درج محل و رؤیت کالا و یا اجناس مورد مزایده.

                3-2- مهلت تسلیم پیشنهادات ارسالی.

                4-2- محل، تاریخ و ساعت تشکیل جلسه مزایده.

                5-2- تعیین حضور یا عدم حضور پیشنهاد دهندگان در جلسه مزایده.

                6-2- ذکر “میزان سپرده برندگان نفرات اول تا سوم مزایده تا عقد مرحله قرارداد به ترتیب الویت توسط شرکت برگشت نخواهد شد و در صورت امتناع هر یک از نفرات به ترتیب فوق، سپرده آنان توسط شرکت ضبط خواهد شد”.

 

فصل هفتم آیین نامه معاملات-انعقاد قرارداد:

                ماده 18– وفق آیین نامه معاملات در مورد معاملات عمده و کلان مندرج دراین آیین نامه چنانچه عقد پیمان در راستای خرید کالا و یا خدمات توسط کمیسیون معاملات لازم تشخیص داده شود، قرارداد مربوطه بایستی توسط بخش حقوقی تهیه و به امضاء مدیرعامل و یا هیأت مدیره شرکت برحسب مورد، نیز برسد. در این نوع قراردادها رعایت موارد زیر یا برخی از آن بر حسب تناسب موضوع معامله در کلیه پیمانها ضروری است:

 

  • نوع و مقدار و یا موضوع معامله و یا خدمت و میزان آن با مشخصات لازم.
  • مدت انجام تعهد و محل تحویل کالا و شرایط مرتبط با آن.
  • نمونه کالای مورد معامله در مواردی که تهیه آن میسر باشد، بایستی قبلاً به رؤیت وبه تأیید خریدار رسانده و به تبع آن فروشنده ملزم است، کالای فوق را طبق نمونه ارائه شده تحویل نماید.
  • در قرارداد، بایستی به طور صریح و روشن میزان کل بهای مورد معامله یا انجام کار و ترتیب پرداخت آن قید گردد.
  • در قرارداد، ضروری است، تسریع شود که فروشنده کالا یا خدمات از کلیه مشخصات مورد معامله اطلاع کامل دارد.
  • در پیمانهای مربوط به ساختمان ونصب دستگاههای فنی و ماشین آلات و نظایر آن، فاصله بین تحویل موقت و قطعی کار بایستی براساس شرایط مناقصه و بطور صریح و روشن ذکر شود.
  • در قرارداد، بایستی قید شود که پرداخت هر گونه کسور قانونی از قبیل مالیات، عوارض، سود بازرگانی، بیمه های اجتماعی ونیز هزینه های مرتبط با اخذ پروانه و غیره چه در مقطع انعقاد قرارداد و یا بعد از آن وضع گردد، با توجه به قوانین و مقررات جاری، برحسب مورد طبق قرارداد به عهده طرفین قرارداد خواهد بود.
  • در قرارداد قید شود که موضوع قرارداد را پیمانکار مستقیماً انجام خواهد داد، لذا واگذاری اجرای مفاد قرارداد به غیر و به صورت امانت، وکالت، نیابت و …، بطور کلی ممنوع و تخلف محسوب شده و موجب فسخ قرارداد خواهد شد، مگر اینکه مورد درمفاد قرارداد تصریح شده باشد.

این آیین نامه در هفت فصل، هجده ماده و هفت تبصره در جلسه کمیسیون معاملات و هیأت مدیره به تصویب رسید.

tadbirafza-favicon
آکادمی تدبیرافزا

عنوان سند:

آیین نامه معاملات شرکت

آیین نامه معاملات شرکت

فصل اول آیین نامه معاملات- کلیات :

 

            ماده 1- منظور از شرکت در آیین نامه معاملات، شرکت ……. ثبت شده به شماره …….. در ………………………………………………. می باشد.

 

                ماده 2- مقررات این آیین نامه کلیه معاملات شرکت به استثناء مواردی که مشمول عملیات سرمایه گذاری، معاملات از طریق سازمان بورس اوراق بهادار، مقررات استخدامی و همچنین فروش خدمات (کالا) موضوع فعالیت شرکت باشد را شامل خواهد شد.

 

                ماده 3- کلیه معاملات شرکت بایستی حسب مورداستعلام بهاء مناقصه یا مزایده و با برنامه ریزی صحیح ، به موقع و با هماهنگی لازم انجام گرفته و مراقبت شود که خریدها با مقادیر مناسب اقتصادی و با توجه به امکانات مالی شرکت بنحوی انجام گیرد که ضمن پیشبرد اهداف در بردارنده ذخایر احتیاطی کافی و درعین حال مانع از تورم موجودی و رکود سرمایه گردد.

 

                ماده 4- بایستی مراقبت شود کلیه معاملاتی که حسب مقررات و شرایط این آیین نامه توسط مراجع مربوط صورت می گیرد از منابع اصلی تولیدکنندگان و یا با نمایندگان بلافصل آنها و یا با بهترین شرایط ممکن صورت پذیرد.

 

                تبصره 1: در مواردی که در این آیین نامه جهت خریدهای ضروری روزانه یا اضطراری روشهای دیگری پیش بینی شده باشد یا اینکه حسب ضرورت بر اساس گزارش کمیسیون معاملات و تأیید هیأت مدیره ترک این تشریفات مورد نظر باشد به روشی که توسط هیأت مدیره تعیین خواهد شد معاملات مزبور انجام می شود.

 

آیین نامه معاملات2-آکادمی تدبیرافزا-tadbirafza.com

آیین نامه معاملات2-آکادمی تدبیرافزا-tadbirafza.com

 

فصل دوم آیین نامه معاملات- طبقه بندی معاملات:

 

                ماده 5- نصاب معاملات، حدود آن، مرجع تأیید کننده درخواست معامله بشرح زیر می باشد: 

                معاملات خرید شرکت از نظر نوع و مبلغ به طبقات زیر تقسیم می گردند در مورد خریدهای ارزی ملاک احتساب حدود طبقات، اعداد ریالی زیر و نرخ تسعیر ارز مربوط در تاریخ معامله می باشد.

 

               الف- خریدهای جزئی: خریدهایی است که مبلغ آن از 000/000/20 ریال تجاوز نکند و درخواست خرید توسط مدیران واحدهای درخواست کننده تأیید شود.

 

                ب- خریدهای متوسط: خریدهایی است که مبلغ آن از 000/000/100 ریال بیشترواز 000/000/500ریال تجاوز نکند و درخواست واحدهای مربوطه پس از تأیید معاونت مربوطه صادر گردد.

 

                ج- خریدهای عمده: خریدهایی است که مبلغ آن از 000/000/500 ریال بیشترواز 000/000/1500 ريال تجاوز نکند و درخواست واحدهای مربوطه پس از تأیید معاونت مربوطه صادر گردد.

 

                د- خریدهای کلان: خریدهایی است که مبلغ آن از 000/000/1500 ریال بیشتر باشد و درخواست واحدهای مربوطه پس از تأیید معاونت مربوطه صادر گردد.

 

                تبصره 2- مبنای نصاب در خریدهای جزئی و متوسط مبلغ مورد معامله بوده و برای خریدهای عمده و کلان مبلغ برآوردی می باشد.

 

                تبصره 3- تجزیه یک نوع معامله یا خرید به اجزای کوچکتر و درخواست متنوع به ترتیبی که معاملات را از طبقه ای به طبقه پایین تر تنزل دهد به هر دلیل و عنوانی ممنوع می باشد.

 

فصل سوم آیین نامه معاملات- روشهای انجام معاملات خرید:

 

                ماده 6- معاملات جزئی: در مورد معاملات جزئی مأمور خرید مکلف است، پس از تحقیق کامل درباره قیمت جنس و یا اجرت کار، معامله را با رعایت صرفه و صلاح شرکت، با حداقل قیمت و با مسئولیت خود به انجام رسانده و صورتحساب آنرا که حاوی نشانی دقیق و کامل فروشنده است، دریافت دارد. ضمناً مأمور خرید بایستی، ذیل سند هزینه را امضاء نماید و پس از اخذ تأیید مدیر بازرگانی برای اقدام بعدی به امور مالی ارسال نماید.

 

                ماده 7- معاملات متوسط: در مورد معاملات متوسط، مأمور خرید می بایستی از هر یک از فروشندگان کالا و یا انجام دهندگان خدمات که تعداد آنها نباید از سه نفر کمتر باشد، بر روی پیش فاکتور جداگانه همزمان با شرایط یکسان، کتباً استعلام شود. استعلام شوندگان بایستی در پیش فاکتور صادره نوع کالا یا خدمات مورد معامله، مقدار و مشخصات آن را به وضوح قید نمایند و مدت اعتبار بهای اعلام شده را متذکر گردیده و ضمن درج نشانی کامل و قید تاریخ، مهر و امضاء نمایند.

لیست مقایسه قیمتها با ذکر شرایط  فروش ، به شکل گزارشی توسط مأمور خرید تنظیم گردیده و همراه با استعلام ها (حتی الامکان با نمونه جنس) برای تأیید مدیر بازرگانی و تصویب یکی از معاونتهای شرکت گزارش می گردد. انجام معامله پس از کسب این تصویبیه توسط مأمور خرید مربوطه و طبق شرایط تأیید شده صورت خواهد گرفت.

 

                تبصره 4: در مواردی که فروشنده و یا انجام دهنده خدمات کمتر از 3 نفر، یا کالا و خدمات مورد درخواست انحصاری باشد ( بدین معنی که با مشخصات فنی موردنظر تنها تولید و عرضه کننده کالا و خدمات باشد) مأمور خرید باید، مراتب را قید و امضاء نموده و جهت تصمیم گیری به مدیر امور بازرگانی شرکت اعلام دارد. مدیر امور بازرگانی می بایست با توجه به صرفه و صلاح و رعایت ضوابط این آیین نامه بر حسب مورد، پس از کسب مجوز از یکی از معاونت های شرکت اقدام لازم جهت خرید مبذول نماید.

 

                ماده 8- معاملات عمده: در مورد معاملات عمده مشابه معاملات متوسط و از طریق مناقصه محدود با استعلام بهاء اقدام می گردد، با این تفاوت که مراتب در پاکت دربسته و روی فرم استعلام بهاء متحدالشکل و همزمان اخذ و در کمیسیون معاملات شرکت بازگشایی و برنده مناقصه یا استعلام توسط کمیسیون معاملات تعیین می گردد.

 

                ماده 9- معاملات کلان: در مورد معاملات کلان پس از تکمیل و اخذ درخواست خرید و تهیه مشخصات فنی کامل خرید کالا یا خدمات با نظر مدیریت عامل مناقصه عام گذارده می شود.مراتب اخذ پاکات مناقصه در موعد مقرر(زمان مناقصه) دریافت و در کمیسیون معاملات طرح و جهت تصویب نهایی به هیأت مدیره گزارش می گردد.

 

                تبصره 5: در خصوص مواردی که بدلیل محدودیت زمان یا منابع تأمین کالا و خدمات واحد بازرگانی دچار مشکل باشد مراتب به هیأت مدیره گزارش و  پس از تصویب هیأت مدیره نسبت به برگزاری مناقصه محدود  اقدام می گردد.

آیین نامه معاملات1-آکادمی تدبیرافزا-tadbirafza.com

آیین نامه معاملات1-آکادمی تدبیرافزا-tadbirafza.com

فصل چهارم آیین نامه معاملات- کمیسیون معاملات: 

 

                ماده 10- اعضای کمیسیون معاملات: وفق آیین نامه معاملات، کمیسیون معاملات شرکت که جهت انجام وظایف مقرر در این آیین نامه پیش بینی شده متشکل از یک نفر از اعضای هیأت مدیره، معاونت و یا مدیریت قسمتهای مالی و بازرگانی می باشد. دبیرخانه این کمیسیون در مدیریت بازرگانی است و مدیر بازرگانی دبیر جلسات کمیسیون معاملات خواهد بود.

 

                تبصره 6: حضور مدیران بخشهای درخواست کننده در صورتیکه دبیر کمیسیون معاملات تشخیص دهد، در جلسه امکانپذیر خواهد بود.

 

ماده 11- مقررات مربوط به کمیسیون معاملات:

                1-11- کمیسیون معاملات مرجع رسیدگی، بررسی و اتخاذ تصمیم کارشناسی در خصوص نحوه و شرایط  انجام  معاملات  عمده  و کلان در چارچوب این آیین نامه و رعایت صرفه و صلاح شرکت می باشد.

 

                2-11- دبیر کمیسیون معاملات مسئولیت هماهنگی و انجام کلیه موارد اجرایی کمیسیون را بعهده دارد.

 

                3-11- کلیه سوابق مربوط به معاملاتی که از طریق کمیسیون معاملات انجام می گیرد، بایستی قبل از  تشکیل جلسه، توسط دبیر کمیسیون مزبور تهیه و به جلسه ارائه شود.

 

                4-11- دبیر کمیسیون معاملات موظف است، دستور جلسات را قبل از تشکیل جلسات در اختیار اعضاء کمیسیون قرارداده و اطلاعاتی که توسط اعضاء کمیسیون درخواست می گردد را تهیه و در اختیار آنها قرار دهد.

 

                5-11- جلسات کمیسیون معاملات، با حضور حداقل 3/2 اعضاء کمیسیون رسمیت یافته و اتخاذ تصمیم  خواهد نمود. در هر حال موافقت 3/2 اعضاء کمیسیون جهت تأیید و انجام معامله ضروری می باشد.

 

                6-11- تصمیمات کمیسیون معاملات، طی صورتجلسه ای تنظیم و به تصویب اعضاء کمیسیون معاملات خواهد رسید و جهت اجرا به مراجع صلاحیتدار شرکت ( حسب مورد) اعلام خواهد شد.

 

                7-11- در صورتیکه تصمیمات کمیسیون معاملات با اکثریت آراء اتخاذ بشود، نظرات عضوی که در اقلیت قرار می گیرد، به عنوان مخالف در ذیل صورتجلسه با ذکر دلیل درج و امضاء می گردد.

 

                8-11- در صورت ضرورت و تشخیص کمیسیون معاملات، مدیران واحدهای درخواست کننده کالا و خدمات بایستی در کمیسیون حضور یافته  و در مورد موضوع معامله و ضرورت انجام آن توضیح لازم را ارائه نمایند.

      

                9-11- کمیسیون معاملات مکلف است، تصمیم اتخاذ شده خود را با توجه به نحو و خصوصیات معامله، حداکثر ظرف مدت هفت روز کاری، جهت اجرا به مراجع صلاحیت دار شرکت (حسب مورد) اعلام نمایند.

 

                10-11- در مورد معاملاتی که اخذ تصمیم در مدت هفت روز کاری طبف بند فوق و بنا به عللی میسر نگردد، کمیسیون معاملات، موضوع را با ذکر دلیل گزارش خواهد نمود، سپس مرجع مربوطه با توجه به موارد مندرج در گزارش دریافتی، نسبت به ارائه اطلاعات و پاسخگویی موارد مطروحه یا تعیین نحوه و روش انجام معامله (حسب مورد) کمیسیون معاملات را مطلع خواهد نمود.

                11-11- تشکیل جلسات کمیسیون معاملات هر 15 روز یکبار خواهد بود که در صورت نیاز برای خریدهای اضطراری، بنا به پیشنهاد دبیر کمیسیون، جلسه فوق العاده تشکیل خواهد شد.

 

                تبصره 7: در خصوص موارد و ضرورتهای آنی و فوری، دبیر کمیسیون می تواند نسبت به اخذ نظر اعضای کمیسیون بصورت دست گردان اقدام نماید.

 

 

فصل پنجم آیین نامه معاملات- مناقصه:

 

                ماده 12- تعریف مناقصه: مناقصه عبارت است از خرید کالا ویا انجام خدمات با کیفیت مطلوب و معین از آن دسته از عرضه کنندگان و یا فروشندگان واجد صلاحیت های لازم که آمادگی عرضه یا فروش کالا و یا خدمات را با نازلترین قیمت در شرایط رقابتی دارند.

مناقصه در این آیین نامه به دو صورت انجام خواهد شد:

                 الف- مناقصه عمومی

                   ب- مناقصه محدود

 

                ماده 13- مناقصه عمومی: وفق آیین نامه معاملات در مواردی که طبق تشخیص کمیسیون معاملات ضرورت دارد که معامله از طریق مناقصه عمومی انجام گیرد، لازم است تمهیداتی به شرح زیر به عنوان مناقصه صورت گیرد:

                1-13- درج آگهی مناقصه به اقتضای اهمیت مناقصه و بنا به تشخیص کمیسیون معاملات از یک تا سه نوبت در روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی های شرکت در آن درج می گردد.

                2-13- هرگاه موضوع مناقصه مربوط به انجام معاملات خارج از کشور باشد، به تشخیص کمیسیون معاملات، ضمن درج آگهی در داخل کشور، آگهی های لازم در جراید مربوط در ممالک خارج از کشور و یا در شبکه جهانی اطلاعات نیز درج خواهد شد.

                3-13- در صورت صلاحدید و نیز رعایت صرفه و صلاح شرکت، یک نسخه از آگهی جهت فروشندگان کالا و یا انجام دهندگان کار که دارای صلاحیت لازم باشند، ارسال خواهد شد.

                4-13- نوع و مقدار کالا یا خدمات با ذکر کمشخصات باید درآگهی مربوطه درج گردد. چنانچه بدلیل حجم بالای اطلاعات این امکان میسّر نباشد نام عمومی کالا یا خدمات مورد نظر بایستی قید گردیده و مشخصات کامل در اسناد مناقصه ارائه شود.

                5-13- مدت و محل ونحوه تحویل کالا یا انجام خدمات در اسناد مناقصه بایستی مشخص گردد.

                6-13- مهلت قبول پیشنهادات واصله با توجه به نوع، میزان و اهمیت معامله و اینکه پیشنهاد از داخل و خارج از کشور باشد، باید کافی بوده و بهرحال این مهلت از تاریخ انتشار اولین آگهی نباید در داخل کشور کمتر از 7 روز و در خارج کشور کمتر از یک ماه باشد.

                7-13- لازم است در اسناد مناقصه قید شود که پیشنهاد دهنده ملزم است 5% مبلغ پیشنهادی خود را به عنوان سپرده شرکت در مناقصه به شکل ضمانت نامه یا چک بانکی بهمراه پیشنهاد قیمت خود ارائه نماید. در صورتیکه مبلغ پیشنهادی قابل برآورد نباشد، شرکت نسبت به تعیین مبلغ ضمانت در اسناد مناقصه اقدام خواهد نمود.

                8-13- در اسناد مناقصه باید قید شود که شرکت در قبول و یا رد هر یک و یا تمام پیشنهادهای واصله بدون آنکه محتاج به ذکر دلیل باشد مختار است.

                9-13- در اسناد مناقصه باید قید شود که به پیشنهادهای مشروط و مبهم و پیشنهادهایی که با شرایط مندرج در آگهی اختلاف داشته و یا بعد از مهلت مقرر در آگهی واصل گردد، ترتیب اثر داده نخواهد شد.

                10-13- روز و ساعت قبول پیشنهادها باید در اسناد مناقصه درج شود.

                11-13- کمیسیون معاملات بنا بر اهمیت معامله، حداکثر مهلتی که برای بررسی و انتخاب بهترین پیشنهادها و اغلام نتیجه لازم تشخیص می دهد را در شرایط مناقصه قید خواهد نمود.

                12-13- در صورتیکه اعلام شرایط معامله در روزنامه کثیرالانتشار همراه با آگهی مناقصه، با رعایت مراتب فوق و به دلیل بالا بودن میزان هزینه آن میسر واقع نگردد، لازم است در آگهی مناقصه قید شود که کلیه شرایط معامله در دفتر شرکت موجود بوده و پیشنهاد دهندگان می توانند پس از اطلاع از شرایط معامله نسبت به تکمیل فرم پیشنهادی خود، اقدام لازم را معمول نمایند.

                13-13- شرایط و مشخصات مندرج در مناقصه بایستی حتی المقدور به گونه ای باشد تا متقاضیان بیشتری قادر به شرکت درمناقصه باشند. منظور داشتن امتیازاتی برای برنده مناقصه خارج از آنچه که قبلاً در آگهی و مشخصات پیش بینی شده، ممنوع است.

                14-13- چنانچه پس از انتشار آگهی مناقصه و یا ارسال دعوت نامه، پیشنهادی در مهلت مقرر دریافت نگردید و یا اینکه پیشنهادات رسیده از سه فقره کمتر و یا ضمیمه های ارسالی ناقص و پاسخگوی انجام معامله نباشد، در اینصورت معامله با روشی که کمیسیون معاملات حسب مورد تعیین خواهد نمود، برگزار خواهد شد.

                15-13- کلیه پیشنهادات بایستی در دو پاکت ( الف و ب) لاک و مهر و موم شده که یکی حاوی مشخصات فنی، شرایط، شرایط عمومی و سایر اسناد و مدارک لازم (پاکت الف) و دیگری حاوی قیمت پیشنهادی و سپرده شرکت در مناقصه باشد (پاکت ب) تهیه و ارسال گردد.

                16-13- در راستای بررسی پیشنهادهای واصله، ابتدا پاکتهای “الف” متعلق به کلیه پیشنهاد دهندگان که مربوط به اسناد و مدارک مناقصه می باشد باز و پس از حصول اطمینان از صحت مدارک و قبول مشخصات وشرایط مناقصه از سوی آنان، و حائز شرایط مناقصه بودن پیشنهاد دهندگان نسبت به ثبت مشخصات شرکت کنندگان در صورتجلسه کمیسیون معاملات و سپس بازنمودن پاکتهای “ب” که متعلق به اعلام قیمت و تضمین های مقرر می باشد، اقدام خواهد شد. از پیشنهاد دهندگانی که بر اساس پاکات “الف” واجد شرایط مناقصه نمی باشند، لیست مجزایی تهیه خواهد شد تا پس از خاتمه مراحل مناقصه و تأیید کمیسیون معاملات پاکت های “ب” مربوط، عیناً  به آنها مسترد و رسید دریافت گردد.

                 17-13- ملاک تعیین برنده برای کلیه معاملات عمده و کلان، رعایت شرایط اعلام شده توسط شرکت کنندگان، کیفیت مورد نظر در خصوص کالا و خدمات و قیمت های حداقل خواهد بود. در صورت عدم تحقق و برآورد هر یک از شرایط مورد نظر تصمیم نهایی بر اساس پیشنهاد کمیسیون معاملات توسط مرجع مربوط اعم از مدیرعامل یا هیأت مدیره اتخاذ خواهد شد.

                 18-13- در خصوص معاملات کلان، پس از تأیید پیشنهاد کمیسیون معاملات توسط مدیرعامل یا هیأت مدیره، باستثنای سه نفر اول مناقصه، سپرده باقی شرکت کنندگان بلافاصله مسترد خواهد شد.

                 19-13- تصمیمات اتخاذ شده در مورد برنده مناقصه بایستی بلافاصله توسط کمیسیون معاملات به واحد مربوط ابلاغ گردد، مدیریت بازرگانی مکلف است، نتیجه مناقصه را به برنده اعلام و بدون تأخیر به انجام معامله و در صورت لزوم به انعقاد قرارداد، اقدام نماید.

                20-13- چنانچه برنده مناقصه، ظرف 10 روز کاری، پس از ابلاغ کتبی، جهت انجام معامله یا انعقاد قرارداد حاضر نشود، شرکت مجاز به ضبط سپرده برنده موضوع بند ” 7-13″ این آیین نامه خواهد بود.

                21-13- قبل از انجام معامله و یا امضاء قرارداد توسط برنده مناقصه ( نفر اول) سپرده نفر دوم و سوم مناقصه مسترد نخواهد گردید تا به محض آنکه برنده مناقصه از انجام معامله یا انعقاد قرارداد خودداری نماید شرکت قادر به انجام معامله و یا عقد قرارداد با نفر بعدی باشد. بدیهی است چنانچه نفر دوم پس از ابلاغ کتبی و انقضای مهلت مقرر حاضر به انجام معامله و یا عقد قرارداد نباشد، سپرده او نیز به نفع شرکت ضبط خواهد شد و انجام معامله با نفر سوم بلامانع خواهد بود. در صورت استنکاف وی ضبط سپرده ایشان و تجدید مناقصه الزام آور می باشد.

                22-13- در معاملاتی که ضمانت نامه از بانکها مؤسسات اعتباری خارج از کشور صادر شده باشد، اعتبار مؤسسه خارجی و نمونه ضمانت نامه مربوط بایستی قبلاً مورد تأیید بانک مرکزی جمهوری ایران (یا یکی از بانکهای داخلی ) واقع شود.

                23-13- در مورد کارهای ساختمانی، تأسیساتی، حمل و نقل، خرید و نصب ماشین آلات، انتقال دانش فنی و نظایر آن، پس از تصویب کمیسیون معاملات با توجه به پیشنهاد ارائه شده در مناقصه و موافقت هیأت مدیره (جهت معاملات کلان)، سایر موارد مربوط به تضمین اجرای تعهدات و حسن انجام کار منوط به مفاد قرارداد تنظیمی فیمابین خواهد بود.

              ماده 14- مناقصه محدود: چنانچه شرکت در راستای انجام معامله و یا خرید خدمت در معاملات عمده یا کلان ضرورت را بر انجام مناقصه محدود بداند، در این صورت پیشنهاد واحد مربوطه همراه با اظهار نظر کمیسیون معاملات حسب مورد به مدیرعامل یا هیأت مدیره گزارش و پس از تصویب موضوع، مراتب به اشخاص یا شرکتهایی که صلاحیت انجام معامله یا خرید خدمت را دارا می باشند، ابلاغ و از آنها درخواست ارسال پیشنهاد قیمت خواهد شد.

به نحوی که بعد از دریافت پاسخهای مربوط کمیسیون معاملات بررسیهای لازم طبق شرایط مناقصه را معمول و گزارش نهایی را جهت تصویب شرایط معامله و طرف پیشنهاد دهنده حسب مورد به مدیرعامل یا هیأت مدیره خواهد داد. مراحل بعدی انجام معامله عیناً مشابه مقررات مناقصه عمومی خواهد بود.

 

فصل ششم آیین نامه معاملات-فروش:

 

             ماده 15- تعریف فروش: فروش وفق آیین نامه معاملات عبارت است از واگذاری آن دسته از داراییهای شرکت که مازاد بوده یا اسقاطی، ضایعاتی و از حیض انتفاع خارج شده و قابل استفاده در شرکت نباشد، خواهد بود.

فروش به دو طریق زیر صورت می گیرد:

                الف- مزایده محدود

                ب- مزایده عمومی

             ماده 16- مزایده محدود: به منظور تسریع در انجام فروش در خصوص آن دسته از اجناس مازاد، اسقاطی و یا ضایعاتی و نیز سایر مواردی که از نظر کمی و کیفی قابل استفاده و مصرف برای شرکت نبوده و حجم قابل توجهی را نیز از نظر مبلغ تشکیل نمی دهند، از روش مزایده محدود اقدام خواهد شد.

انجام مزایده محدود بر اساس تشخیص کمیسیون معاملات و تا سقف 000/000/150 (یکصد و پنجاه میلیون) ريال مجاز خواهد بود که طی آن قیمت پایه اجناس و اموال توسط کمیسیون مزبور تعیین و با توجه به قیمت پایه و قیمتهای پیشنهادی واصله و ضمن رعایت صرفه و صلاح شرکت، مناسبترین انتخاب و پس از تأیید واگذاری توسط مدیرعامل مراتب اقدامات لازم انجام خواهد شد.

             ماده 17- مزایده عمومی: کلیه  اجناس  و اموال  مازاد  یا  فرسوده  و ضایعاتی  که  مبلغ  آنها بیش از  000/000/150 (یکصد و پنجاه میلیون) ریال باشد، لازم است مراحل فروش آن به صورت مزایده عمومی و بشرح زیر صورت گیرد:

 

  • ابتدا مراتب در کمیسیون معاملات بررسی و طی آن نحوه و میزان  قیمت  پایه در کمیسیون فوق با هماهنگی کمیته های تخصصی و کارشناسان رسمی تعیین و جهت تصویب به مدیرعامل  تا 150 میلیون (یکصد و پنجاه میلیون) ریال  و هیأت مدیره  برای بیش از 150 میلیون (یکصد و پنجاه میلیون) ریال  گزارش خواهد شد.

 

  • آگهی مزایده به تشخیص کمیسیون معاملات از یک تا سه نوبت به اقتضای اهمیت معامله، در روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی های شرکت در آن درج می گردد، منتشر خواهد شد. در این آگهی لازم است ، نکات زیر مدنظر قرارگیرد.

                1-2- مقدار و میزان کالا و یا اجناس مورد مزایده از لحاظ کمی و کیفی با ذکر مشخصات.

                2-2- درج محل و رؤیت کالا و یا اجناس مورد مزایده.

                3-2- مهلت تسلیم پیشنهادات ارسالی.

                4-2- محل، تاریخ و ساعت تشکیل جلسه مزایده.

                5-2- تعیین حضور یا عدم حضور پیشنهاد دهندگان در جلسه مزایده.

                6-2- ذکر “میزان سپرده برندگان نفرات اول تا سوم مزایده تا عقد مرحله قرارداد به ترتیب الویت توسط شرکت برگشت نخواهد شد و در صورت امتناع هر یک از نفرات به ترتیب فوق، سپرده آنان توسط شرکت ضبط خواهد شد”.

 

فصل هفتم آیین نامه معاملات-انعقاد قرارداد:

                ماده 18– وفق آیین نامه معاملات در مورد معاملات عمده و کلان مندرج دراین آیین نامه چنانچه عقد پیمان در راستای خرید کالا و یا خدمات توسط کمیسیون معاملات لازم تشخیص داده شود، قرارداد مربوطه بایستی توسط بخش حقوقی تهیه و به امضاء مدیرعامل و یا هیأت مدیره شرکت برحسب مورد، نیز برسد. در این نوع قراردادها رعایت موارد زیر یا برخی از آن بر حسب تناسب موضوع معامله در کلیه پیمانها ضروری است:

 

  • نوع و مقدار و یا موضوع معامله و یا خدمت و میزان آن با مشخصات لازم.
  • مدت انجام تعهد و محل تحویل کالا و شرایط مرتبط با آن.
  • نمونه کالای مورد معامله در مواردی که تهیه آن میسر باشد، بایستی قبلاً به رؤیت وبه تأیید خریدار رسانده و به تبع آن فروشنده ملزم است، کالای فوق را طبق نمونه ارائه شده تحویل نماید.
  • در قرارداد، بایستی به طور صریح و روشن میزان کل بهای مورد معامله یا انجام کار و ترتیب پرداخت آن قید گردد.
  • در قرارداد، ضروری است، تسریع شود که فروشنده کالا یا خدمات از کلیه مشخصات مورد معامله اطلاع کامل دارد.
  • در پیمانهای مربوط به ساختمان ونصب دستگاههای فنی و ماشین آلات و نظایر آن، فاصله بین تحویل موقت و قطعی کار بایستی براساس شرایط مناقصه و بطور صریح و روشن ذکر شود.
  • در قرارداد، بایستی قید شود که پرداخت هر گونه کسور قانونی از قبیل مالیات، عوارض، سود بازرگانی، بیمه های اجتماعی ونیز هزینه های مرتبط با اخذ پروانه و غیره چه در مقطع انعقاد قرارداد و یا بعد از آن وضع گردد، با توجه به قوانین و مقررات جاری، برحسب مورد طبق قرارداد به عهده طرفین قرارداد خواهد بود.
  • در قرارداد قید شود که موضوع قرارداد را پیمانکار مستقیماً انجام خواهد داد، لذا واگذاری اجرای مفاد قرارداد به غیر و به صورت امانت، وکالت، نیابت و …، بطور کلی ممنوع و تخلف محسوب شده و موجب فسخ قرارداد خواهد شد، مگر اینکه مورد درمفاد قرارداد تصریح شده باشد.

این آیین نامه در هفت فصل، هجده ماده و هفت تبصره در جلسه کمیسیون معاملات و هیأت مدیره به تصویب رسید.

نظرات شما:

0 بررسی
0
0
0
0
0

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “آیین نامه معاملات شرکت”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *