برنامه ریزی و کنترل پروژه
1- هدف
هدف از روش اجرایی برنامه ریزی و کنترل پروژه ارائه يك سيستم و تعيين مسئوليتها براي برنامه ريزي و كنترل كليه پروژه ها در شركت ميباشد.
2- دامنه كاربرد
كليه پروژه هايي كه در شركت تعريف مي شوند از جمله:
-
پروژه هاي خطاناپذيرسازي
-
پروژه طرح ريزي كيفيت محصولات جديد
-
پروژه هاي بهبود مستمر (كه در كميته بهبود مستمر تعريف مي شوند)
-
ساير فعاليتهايي كه احتياج به سازماندهي، برنامه ريزي و كنترل پروژه دارند (مانند پروژه هايي كه پيرو اجراي نظام پيشنهادات تعريف مي شوند، پروژه هايي كه به عنوان اقدام اصلاحي يا پيشگيرانه تعريف مي شوند و غيره)
-
پروژه هاي مربوط به اهداف كيفي در دامنه کاربرد دستورالعمل برنامه ریزی و کنترل پروزه قرار می گیرند.
3- مسئوليت
– وفق دستورالعمل برنامه ریزی و کنترل پروژه، مدير عامل شرکت مسئوليت پيگيري و نظارت بر اجراي پروژه هاي تعريف شده را بر عهده دارد.
– هيأت مديره شركت به كمك ساير مديريت ها مسئوليت اصلي تعريف پروژه هاي ساخت محصولات جديد را بر عهده دارند و انتخاب مدير پروژه بر عهده هيأت مديره ميباشد. قابل توجه اينكه پروژههاي ساخت محصول جديد مطابق روش اجرايي طرح ريزي كيفيت محصول انجام ميپذيرد.
– نماينده مديريت در كيفيت به كمك ساير مديريتها مسئوليت اصلي تعريف پروژه هاي بهبود مستمر را بر عهده دارد.
– در صورت بالا بودن هزينه انجام پروژه، تأييديه انجام و انتخاب مدير بر عهده هيأت مديره ميباشد.
– مدير پروژه به كمك اعضاي تيم پروژه مسئوليت برنامه ريزي پروژه و اجراي پروژه را بر عهده دارد.
– رئيس كنترل پروژه مسئوليت تأييد برنامه زمانبندي و كنترل آن را بر عهده دارد.
4- تعاريف
ندارد.
5- روش كار و مراحل اقدام برنامه ریزی و کنترل پروژه
-
1-5- كليات
هر پروژه اي شامل چهار مرحله نظري، طرح و برنامه ريزي، اجرا و خاتمه مي باشد. بعد از طرح يك پروژه، برنامه ريزي و كنترل پروژه در اجرا و تجزيه و تحليل خاتمه پروژه بر عهده مدير پروژه مي باشد.
-
2-5- سازماندهي
-
1-2-5- تعيين مدير پروژه
- 1-1-2-5- پس از طرح اوليه پروژه و انتخاب مدير پروژه، اين امر به اطلاع كليه مديران واحدها رسانده مي شود.
- 2-1-2-5- سطح اختيارات مدير پروژه در زمينه تهيه منابع، استفاده از امكانات واحدهاي مختلف و غيره توسط انتخاب كننده مدير پروژه تعيين مي شود.
-
2-2-5- طرح ريزي و برنامه ريزي پروژه
- 1-2-2-5- مدير پروژه ابتدا اعضاي تيم پروژه را انتخاب و سپس با همكاري اعضاء قدمهاي اجرايي پروژه را استخراج نموده، پيش نياز فعاليتها و منابع مورد نياز را تعيين مي كند. اين اطلاعات در فرم اطلاعات اوليه پروژه(FA-QA-FR-0017) مستند ميشود.
- 2-2-2-5- مدير پروژه با هماهنگي با واحدهاي مختلف سقف منابع موجود را تعيين مي كند و با استفاده از نرم افزارهاي مناسب نسبت به برنامه ريزی و کنترل پروژه اقدام مي نمايد. براي رسيدن به برنامه اي با زمان اجراي مناسب و حداقل هزينه تكنيكهاي مناسبي مانند تبادل هزينه زمان تسطيح مورد استفاده قرار ميگيرد.
-
3-2-5- تعهد امكان پذيري پروژه
- 1-3-2-5- پس از برنامه ريزي و تبادل نظر واحدهاي مختلف، با درخواست مدير پروژه جلسه اي با حضور تأييد كنندگان پروژه، رئيس كنترل پروژه و مديران واحدهاي درگير در پروژه و كارشناسان عضو تيم پروژه تشكيل شده و فرم تعهد امكان پذيري پروژه (FA-QA-FR-0018) پس از بحث و بررسي روي برنامه پروژه، هزينه ها و مشكلات پروژه تكميل مي شود. در اين فرم، شرح وظايف اعضاي تيم پروژه، فازهاي اصلي اجراي پروژه، دوره هاي گزارش دهي و غيره تعيين شده به امضاي اعضاي تيم پروژه و مديران مربوطه مي رسد.
- 2-3-2-5- فرم تعهد امكان پذيري پروژه (FA-QA-FR-0018) به عنوان سند آغاز پروژه در نظر گرفته مي شود. امضاي اين سند توسط افراد به معني تاييد برنامه ريزي پروژه و شرح وظايف مربوطه مي باشد. تاريخ آغاز پروژه در اين سند درج ميشود و اعضاي تيم پروژه موظف هستند طبق برنامه اجرايي مدير پروژه وظايف مربوطه را انجام دهند.
- 3-3-2-5- مدير پروژه موظف است برنامه زمانبندي مبناي پروژه, همراه با هزينه را تهيه و به تأييد واحد كنترل پروژه برساند.
-
4-2-5- كنترل پروژه
- 1-4-2-5- مدير پروژه موظف است طبق دوره هاي مشخص با تشكيل جلسه با افراد تيم پروژه از ميزان پيشرفت پروژه در بخشهاي مختلف اطلاع حاصل كرده و گزارش پيشرفت را در قالب فرم (FA-QA-FR-0019) تكميل نمايد و به واحد كنترل پروژه ارسال دارد. هزينه صرف شده در پروژه نيز در گزارش قيد ميشود.
- 2-4-2-5- رئيس كنترل پروژه موظف است با توجه به ميزان پيشرفت فعاليتهاي پروژه نسبت به به روز كردن كليه فعاليتها و تخمين مجدد زمان اتمام فعاليتها و پروژه اقدام نمايد. گزارش پيشرفت، عدم تطابقها و دلايل آن به صورت جمعبندي شده به استحضار تعريف كننده پروژه (هيأت مديره يا مدير تضمين كيفيت) رسانده مي شود.
-
5-2-5- اتمام پروژه
- 1-5-2-5- پس از اتمام پروژه توسط واحد كنترل پروژه با همكاري مدير پروژه گزارش كاملي از اجراي پروژه، انحرافات برنامه و دلايل آن، مشكلات اجراي پروژه، تجارب به دست آمده،توصيه ها در مورد برنامه ريزي و اجراي پروژه هاي مشابه، هزينه هاي صرف شده و انواع آن و انحرافات نسبت به پيش بيني اوليه و ساير موارد مرتبط تهيه مي شود و در جلسه پايان پروژه مطرح شده و همراه صورتجلسه حاوي پيشنهادات و نظرات اعضاي تيم پروژه به استحضار تعريف كننده پروژه (هيأت مديره يا مدير تضمين كيفيت)رسيده و در پرونده پروژه بايگاني مي شود.
-
توجه: در صورت استفاده از نرم افزارهاي رايانه اي ماننده MSP, Primavera يا … گزارشات اين نرم افزارها ميتوانند جايگزين يا پيوست فرمهاي تعريف شده در اين روش اجرايي بشوند.
6- مدارك ذيربط
-
– فرم اطلاعات اوليه پروژه
-
– فرم تعهد امكانپذيري پروژه
-
– فرم گزارش پيشرفت پروژه
دیدگاهها
پاکسازی فیلترهیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.